Sørreisa kommunevåpen

Kommunevåpnet ble godkjent i 1984, motivet er fra et gammelt lensmannssegl fra 1700-tallet, og stjernene symboliserer de tre livskvalitetene Vilje, Visdom og Kjærlighet.

Sørreisa kommune ligger midt i Troms fylke, og har en målsetning om å være den beste bokommunen.  Sørreisa er en kommune i sakte vekst og per 15.3.24 er det bosatt i underkant av 3500 innbygere i kommunen. Innenfor kommunens grenser har vi det meste, og geografisk nærhet gjør at ingenting er langt unna. Vi har både kyst- og innlandsnatur, sandstrender og båthavner, jord- og skogdrift, og over 1000 m høye fjell.


Visjon sørreisa kommune.jpg

Areal :  Av kommunens totale areal på 361 km2 er 347 km2 er landareal. Jordbruksarealet er på 9 km2 og det er 101 km2 produktivt skogsareal. Videre er det 13.2 km2 ferskvann - herunder også flotte kalksjøer. 
Kommunesenter : 
Kommunesenteret Sørreisa ligger ved  og har det meste man trenger i det daglige: Tre dagligvarebutikker, kiosk, skobutikk, post i butikk, sports/friluftslivsbutikk, butikk for spill og småelektro, frisørsalonger, bibliotek, treningsstudio med fysioterapi, kiropraktor, legekontor, gatekjøkken, hotell, bensinstasjon, vaskeri, drosjesentral, kulturhus med bygdekino, idrettshall, svømmehall og aktivitetspark.

 

Flyplassen på Bardufoss ligger en halvtime unna, og med en reisetid på 2 timer til Oslo gjør det avstanden til resten av landet kort. Hurtigbåt og Hurtigrute anløper til Finnsnes by, kun 20 minutter unna, med reisetid på en god time til Harstad og Tromsø.

Sørreisa har et variert næringsliv innen service, handel, industri, håndverk og tjenesteyting. Forsvaret med sine aktiviteter i området skaper også mange sivile og militære arbeidsplasser.  Næringslivet i Sørreisa har store virksomheter innen byggevareindustri og boligproduksjon, samt viktige bedrifter innen miljø/avfallshåndtering, pukkverk, asfalt, elektroteknikk/automasjon, revisjon/regnskap/rådgiving mv. Vi har også betydelige bedrifter innen service og handel. I tillegg også en del innslag av landbruk, reindrift og fiske.

Sørreisa kommune arbeider aktivt med tilrettelegging for nyetablere og oppfølging av disse. Vi har en egen avdeling av med et kreativt tjenesteytende miljø med store muligheter for utvikling. I disse arealene legger vi til rette for de som ønsker å starte egen virksomhet, samt muligheter for fjernarbeid. Vi har også bredbånd på plass. Kommunen og næringslivet arbeider med flere nye og interessante næringsprosjekt som vil gjøre det enda mer attraktivt å etablere seg i Sørreisa. Sørreisa har et av fylkets beste , og attraktive næringsareal i tilknytning til disse der det er gode muligheter for etablering.

Møteplassene er ikke typisk urbane, men de er her og de er mangfoldige. I tillegg til butikker og kaffesteder, finnes her et vidt spekter av møteplasser som er ”annerledes”: Sørreisa kulturhus, idrettshall og forskjellige arenaer og mange lag- og foreninger for å nevne noen. For spesielt interesserte: Kunst- og håndtverksmesse, kulturuke, idrettsarrangementer og fiskekonkurranser.