Midt-Troms Friluftsråd

Midt-Troms friluftsråd ble opprettet i 2006 som et interkommunalt samarbeidsorgan, som arbeider for å fremme hverdagsfriluftslivet i regionen.

Bak friluftsrådet står 5 kommuner: Bardu, Dyrøy, Målselv, Sørreisa, og Senja, som alle er likeverdige medlemmer. Hver kommune har en representant i styret. I 2023-2027 er styrerepresentantene som er valgt inn; Hanne Fredriksen (Sørreisa), Stig Stokkland (Dyrøy), Tore Håkstad (Bardu), Mona Fagereng (Målselv) og Nina Frantzen (Senja)

 

Formålet

Friluftsrådet, i samarbeid med kommunene, andre offentlige myndigheter og frivillige organisasjoner arbeider for økt forståelse for friluftslivets betydning, bedre friluftskultur og utbredelse av friluftslivet.

Friluftsrådet skal også arbeide for å sikre og utvikle regionens friluftsmuligheter.

Gjennom aktivt å fremme friluftslivet og være ambassadører for naturopplevelse og fysisk aktivitet, håper vi at så mange som mulig ønsker å ta del i friluftslivets gleder.

Arbeidsområder for friluftsrådet

Midt-Troms friluftsråd i samarbeid med kommunene og frivillige lag og foreninger, jobber med å tilrettelegge for gode naturopplevelser, bl.a. gjennom:

  • Arrangere friluftsskoler og ungdomscamper
  • Utgivelse av turinfokart og turkart
  • Læring i friluft (grunnskolen)
  • Stimulere til hverdagsfriluftsliv gjennom f.eks turregistrering.
  • Friluftsaktiviteter for personer med spesielle behov
  • Friluftsaktiviteter for innvandrere
  • Informere om tilskuddsordninger og søke midler
  • Skilting og merking av turstier
  • Tilrettelegging av turstier og friluftsområder

 

Søk oss gjerne opp på Instagram og Facebook for å holde deg oppdatert om hva vi gjør.

 

Stikk UT! - system for registrering av turer

 

https://www.stikkut.no/om-stikk-ut

Midt-Troms Friluftsråd har sammen med flere andre friluftsråd i landet gått over til Stikk UT som nytt system for registrering av turer.

Å være med på Stikk UT! er gratis og du vil finne turer som passer for alle. Deltakerne laster ned Stikk UT! - appen, lager seg en profil, og registrerer koder på turmål de besøker i løpet av sesongen.

Det er i 2024, 44 turer som er valgt ut som Stikk Ut-turer i Midt-Troms i sommer – men ved hjelp av GPS-posisjonen din kan appen også fortelle deg om andre turer i nærheten av der du er. Husk å skru på bakgrunnsporing under meg, innstillinger og tillatelser. Det er også mulig å søke på områder eller spesifikke turer du ønsker å gå.

Turene er har forskjellig vanskelighetsgrad og er spredt rundt omkring i kommunene. Du finner Stikk UT-turer i nesten hele Troms, samt Finnmark, Vesterålen og lengere sør i landet.

Hvert besøk gir ett turpoeng – og det er ikke noe krav om å besøke ulike turmål.

Stikk UT! er også et tilbud for bedrifter gjennom Stikk UT! bedrift — Stikk UT!

Dersom man ønsker premie, kan man bestille "Stikk Ut-krus" eller “Stikk UT - skål” når man har gått minst sju turer. Informasjon om dette finnes på https://www.stikkut.no/om-stikk-ut

 GOD TUR!

 

   

Kontakt Midt-Troms friluftsråd

E-post: mtf@bardu.kommune.no

Daglig leder, Tove Amundsen Fuglem: 48272940

Læring i friluft, Tonje Midttun: 48109474

Folkehelse, Anja Alberg-Fløjborg : 48481628

Kontorsted: 2. etg Veksthuset Setermoen

Kontortid: Mandag – fredag kl. 08.00-15.45 (Sommertid: 15.00)