I uke 30 mottar vi 402 doser Comirnaty-vaksine fra BioNTech og Pfizer. Vi vaksinerer hovedsakelig dose 1 til personer i gruppe 8-11, samt noen 2. doser til personer i risikogruppene.

I uke 31 er det varslet at vi får 288 doser. Comirnaty-vaksine fra BioNTech og Pfizer. Her vaksinerer vi dose 1 til personer i gruppe 8-11, samt noen 2. doser til personer i risikogruppene.

Alle som er registrert i vaksinekø har enten fått invitasjon til timebestilling, eller fått tilbud om time til vaksinering. Ta kontakt med vaksinetelefonen 459 18 097 mellom kl. 08.00-12.00 på ukedagene, dersom du har registrert deg i vaksinekø, men ikke fått tildelt time eller invitasjon til timebestilling.

Tidsintervallet mellom dose 1 og dose 2 er nå 9 uker, men det kan være at dette intervallet endres.

Alle ansatte i skole og barnehage som har registrert seg i vaksinekø, har fått tilbud om første vaksine før oppstart til høsten.

 

Ungdom 12-17 år

For barn og unge er risiko for alvorlig forløp av covid-19 lav, selv ved kronisk underliggende sykdom. Det åpnes likevel for vaksinasjon der man mener at det kan være økt risiko for alvorlig sykdom. Disse kan da tilbys BioNTech-Pfizer-vaksinen som er godkjent fra 12 år.
Dette er først og fremst barn og ungdommer som har alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer, men også sykdommer i listen under. Andre tilstander med særlig høy risiko kan vurderes individuelt etter særskilt anbefaling fra barnelege.

  • Organtransplantasjon
  • Immunsvikt (gjelder alvorlig/medfødt immunsvikt, ikke immunsuppresjon per se)
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. SMA, Duchenne og cerebral parese)
  • Downs syndrom
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Ungdom 12-17 år som er aktuelle for vaksinen må meldes inn til vaksinasjonskoordinator via sin fastlege. Ungdom under 16 år må ha samtykke fra den/de med foreldreansvar.