Her finner du oversikt over  tidligere kulturpris-mottakere PDF document ODT document .

Nylig vedtatte retningslinjer: 

Formål

  1. Sørreisa kommunes kulturpris er ment som en støtte og motivasjon i kulturlivet kommunen. Kulturlivet omfatter både det ‘tradisjonelle’ området: litteratur, kunst og kulturvern, ungdomsarbeid og idrett, og skapende fritidsvirksomheter som kan gi utfoldelse av egne anlegg og interesser.
     
    t utvidet kulturbegrep omfatter både det ‘tradisjonelle’ området: litteratur, kunst og kulturvern, ungdomsarbeid og idrett, men dertil også skapende fritidsvirksomheter som kan gi utfoldelse av egne anlegg og interesser.
    Et utvidet kulturbegrep omfatter både det ‘tradisjonelle’ området: litteratur, kunst og kulturvern, ungdomsarbeid og idrett, men dertil også skapende fritidsvirksomheter som kan gi utfoldelse av egne anlegg og interesser.
  1. Utforming
    Kulturprisen består av et pengebeløp på kr.10.000, som gis av Sparebank1-Nord-Norge, samt et diplom og fat eller vase.
  1. Mottakere
    Kulturprisen kan tildeles lag og organisasjoner, eller privatpersoner som har gjort seg spesielt positivt bemerket gjennom sitt kulturarbeid.
  1. Utlysning og nominering
    Sørreisa kommunes kulturpris tildeles årlig.  Kulturprisen utlyses i første kvartal, med forslagsfrist 1.mai. Alle innbyggere og organisasjoner i Sørreisa har forslagsrett.
  1. Tildeling
    Det er det til enhver tid sittende politiske utvalg for kultur i Sørreisa som gjør vedtak om hvem som skal tildeles kulturprisen. Kulturprisen overrekkes fortrinnsvis i kommunestyrets siste møte før sommerferie.