Kjernejournalen erstatter ikke journalen du har hos fastlege, sykehus eller helse- og omsorgstjenesten, men er et viktig bidrag særlig i akuttsituasjoner der det haster å finne informasjon om helsetilstanden din.

Kritisk informasjon i kjernejournalen er opplysninger om deg som det er viktig at helsepersonell kjenner til i en akuttsituasjon. Det er legen din som registrerer denne type kritisk informasjon. Disse helseopplysningene kan bidra til at helsepersonell endrer valg av undersøkelse, behandling og oppfølging og sikre høyere kvalitet i tjenestene til deg.

Du kan selv gjøre kjernejournalen din bedre ved å sjekke at all kritisk informasjon er registrert. Du kan også selv registrere viktige helseopplysninger i din kjernejournal slik at helsepersonell får et mere utfyllende bilde av deg og din helse. Det kan bidra til at du får rett behandling raskere.

Her er opplysninger du selv kan registrere på helsenorge.no:

  • Kontaktpersoner
  • Helsekontakter
  • Særlige kommunikasjonsbehov
  • Sykdomshistorikk

Det er kun leger, sykepleiere og vernepleiere som har tilgang til å åpne kjernejournalen din. Du kan selv bestemme hvem som skal ha tilgang til helseopplysningene dine. Det gjør du ved å reservere deg for innsyn i hele eller deler av kjernejournalen på helsenorge.no. Her kan du også få oversikt over hvem som har hentet ut informasjon fra din kjernejournal.