De aller fleste har nok et forhold til initialene «L.S.», med de vet det kanskje ikke. Gjengen bak forestillingen «Blott en dag» er ganske sikker på at svært mange mennesker har et forhold til en svensk dame ved navn Lina Sandell. Men det er ikke sikkert at så mange kjenner til navnet hennes av den grunn.

Fredag 19.oktober kommer konsertforestillinga til Sørreisa, nærmere bestemt til Sørreisa kapell. Det er første gang Hålogaland teater spiller i kapellet.

Kompanjong i forestillingen «Blott en dag», skuespiller og sanger Maria Solheim tror svært mange av oss har hørt noen av salmene som Lina Sandell skrev, selv om vi kanskje ikke helt vet at det var hun som skrev tekstene.

– Salmer som «Blott en dag», «Bred dina vida vingar», «Jesus kär, var mig när» og «Tryggare kann ingen vara» er det Sandell som har skrevet. Hun troner ubeseiret på topp 10 som salmedikter og svært mange nordmenn kjenner til hennes samler, forteller Solheim.

Mange av salmene hennes beskriver levd liv og handler om hele livets løp, fra fødsel til død, gjennom helse og sykdom, gjennom grubling og lykke, forteller Solheim og legger til:

– Det er nok mye av grunnen til at salmene til Lina Sandell appellerer også til folk som ikke nødvendigvis har en gudstro. Det er noe allment med tekstene hennes.Det er Ketil Høegh som har regi for forestillingen og også han lar seg inspirere av Sandells tekster.

Det musikalske tonefølgen er det Ole Morten I. Lekang som står for. Alle sammen mener de det gir en helt spesiell følelse å spille forestillingen i kirkerom.

– Det gir en helt spesiell konsentrasjon, både for dem som opptrer og for publikum, mener Høegh.