Kommuneplan er kommunestyrets viktigste styringsverktøy for drift og utvikling av kommunen. Kommuneplansystemet består av flere plantyper:

  1. Kommuneplanens samfunnsdel: Skal ta stilling til langsiktige utfordringer, mål og strategier for kommunesamfunnet som helhet og kommunen som organisasjon. Den skal være grunnlag for sektorplaner og virksomhet i kommunen. Staten og regionale myndigheter skal legge til grunn denne planen i sin virksomhet i kommunen. Samfunnsdelen skal revideres minst en gang hvert fjerde år.
  2. Kommuneplanens handlingsdel: Skal angi hvordan kommuneplanen skal følges opp de fire neste årene eller mer. Planen angir prioriteringer og konkrete tiltak. Planen skal revideres hvert år.

 

I tillegg til disse planene skal kommunen utarbeide kommuneplanens arealdel. Den skal angi hovedtrekkene i arealdisponeringer i kommunen, samt gi rammer og betingelser for nye tiltak. Kommuneplanens arealdel er ikke ferdig og legges ikke ut til høring nå.

planstrategi.png

Figur 1: Det kommunale styringssystemet

 

Formålet med kommuneplanens handlingsdelen er å vise:

  • Oversikt over nåværende status og rammebetingelser
    • Utviklingstrekk, status og evaluering av måloppnåelse innenfor ulike områder, satsningsområder eller sektorområder
    • Rammebetingelser, økonomisk eller andre pålegg kommunen må forholde seg til
  • Prioriteringer og ressursfordeling (samordnet med økonomiplan)
  • Utfordring de neste fireårene

 

Økonomiplanen samler kommuneplanens handlingsdel, økonomiplan og årsbudsjett i ett dokument. Økonomiplanen gjelder for fire år der årsbudsjettet utgjør det første året. 

 

Høringsfrist

Formannskapet har vedtatt høring av kommuneplanens handlingsdel. Innspill og merknader til planene sendes skriftlig til Sørreisa kommune, Storveien 20, 9310 Sørreisa eller på e-post postmottak@sorreisa.kommune.no innen 1. desember 2021.

 

Formannskapets vedtak 

Rådmannens forslag betalingsregulativ 2022-2025

Rådmannens forslag økonomiplan 2022-2025