Skøelv IGL rydder langs elv.jpgGrunnen til at kulturen sveiser oss sammen, er at vi vokser inn i et fellesskap når vi vokser inn i en kultur. Kulturen er med på å forme vår lokale og nasjonale identitet.

Vi lærer oss og tar opp i oss det folk i tidligere tider har hatt felles når det gjelder kunnskaper, idéer, verdier og normer, og som de mener er så viktige at de ønsker å føre dem videre til de nye samfunns medlemmer.

Kultur er viktig for mellommenneskelig forståelse. Den vil alltid være med deg, uavhengig av hvor du ferdes. Kulturen gir deg verktøy til å vise respekt for det fremmede,rare og uvante. Kulturen utfordrer deg; senker hjerterytmen i stressede situasjoner; gir seg mulighet til å stoppe opp og undres over livet; gjør deg forbannet, trist, oppstemt, glad.

Kulturen er med deg fra første til siste dag i livet.

Men viktigst av alt, er at det er nettopp din deltakelse som trengs får å videreutvikle kulturen. Derfor oppfordres alle og enhver til å delta i det frivillige arbeidet som er selve fundamentet for kulturformidlingen her til lands.

Benytt menyen til venstre og finn det kulturarrangementet som passer nettopp deg. Og skulle du være i tvil, er det bare å ta kontakt med kulturkontoret i Sørreisa på mobil 992 04 624, så vil vi hjelpe deg.